Български English Руский
https://ilaneimoti.com/
contact
0890 202 128
0893 049 600

Какво трябва да знаем при продажбата на недвижим имот!

  Правилното определяне на пазарната цена на имота при продажба е сериозно преимущество и на 51% спечелена битка с времето от страна на рекламната кампания за продажбата до сключването на предварителния договор. Останалите 49 % зависят от търсенето в района, където се намира имота и от агенцията, която го предлага на пазара. Ако пропуснете тези доста важни 51%, тогава останалите 49% на практика нямат никакво значение. Не случайно са 51%, а не 50 на 50, защото това е най - важното нещо при продажбата на един имот. 

  Нашите наблюдения и практика в посредничеството при продажбата на имоти през последните години от 2004г. до този момент, показват едно повтарящо се поведение от страна на собствениците на недвижими имоти. Желанието да се постигне максимална цена е съвсем разбираемо, но то твърде често контрастира с реалния пазар, а само реалния пазар ни показава на каква цена може да бъде продаден един имот.

  Всичко друго е химера, несбъднати желания, погрешни стратегии, объркани цели, тестване на пазара на имоти и загубено време. 19 от 20 собственика на недвижими имоти винаги изстрелват по няколко патрона в тъмното на посоки, когато решат да се разделят с имотите си. Ако цената, която им е съобщена след направен оглед от брокер не им хареса, неизменно се стига до варианта проба-грешка, който изяжда от 2 до 6 месеца, а понякога и повече. Време, през което могат и да загубят реалния купувач, който ще си купи имот в същия район от човек, който се е вслушал в съвета на професионалист и е пропуснал "тестовия период" или просто го е преминал, след като имота му е висял в реклама 7-8 месеца. Не чакайте времето да ви покаже, че грешите или както се казва в една българска поговорка "Не питай старило, а питай патило"!

Източник: Ceb.bg, Снимка: earn24.ru