Български English Руский
https://ilaneimoti.com/
contact
0890 202 128
0893 049 600

Жилищата няма да поскъпват през 2017-а година.

Дoгoдинa oчaĸвaниятa ca зa видимa aĸтивнocт в гр.Πлoвдив, гр.Bapнa и гр.Бypгac

  Активна ще бъде 2017 година за пазара на жилищни имоти в страната. Средният обем на сделките ще се покачи с около 3-4% за страната, а в София с поне 7-8%. На ръст в цените няма да станем свидетели, с изключение на отделни райони на столицата.

 Продавачите ще са един от основните двигатели на ръста в активността. През 2016г. тяхната роля бе заглушена поради неправилната им преценка на офертните цени- нивата, предложени от някои собственици надвишаваха пазарните, което бе предпоставка много имоти да останат дълго на пазара без да се стига до сделка.

  На пазара се очаква да се активират и нова група продавачи - тези, купили с инвестиционна цел в първите години на новото стрителство. Време е да излязат на пазара, за да реализират печалба. Това са индивидуални инвеститори, избрали да се възползват от началните ниски цени на новите сгради преди около 2 години. Днес те разбират, че е време да опитат да продадат имотите си.

  Очакванията, че Федералният резерв ще вдигне основния лихвен процент, може да се отрази и на лихвите у нас, но това по-скоро е вероятно да повлияе в дългосрочен план. Към момента тенденцията в страната ни е към допълнителен спад на лихвите по ипотеките, но желаещите да изтеглят ипотечен кредит трябва да бъдат внимателни - понижението е бавно и плавно, а тенденциите в глобален мащаб могат да обърнат посоката към ръст.

  Интересът в големите градове ще бъде насочен предимно към двустайни жилища, с добре уреден транспорт и комуникация, и на кратко разстояние от активните бизнес зони. Купувачите ще бъдат предимно млади хора на средно високи позиции и със стабилни доходи, а малко на половината сделки ще се сключват с ипотечни кредити.

Източник:Дартс Нюз  Снимка:dariknews.bg